Archiv článků

Navigace na další stránky: « < 2  - 3  - 4  - 5  - 6 > » 

Bydlíme s Vámi ve Vašem městě – víte o nás?

7. září 2007 13:37, Služby > Domov V Zahradách Zdice

Jsme obyvatelé Domova V Zahradách (dříve Domov důchodců) a moc se nám líbí městečko i okolí. S některými z nás se potkáváte ve městě i na úřadech, bohužel je mezi námi mnoho těch, kteří jsou upoutáni na lůžko nebo jim jinak zdravotní stav nedovoluje opouštět Domov. Abychom neztratili kontakt s okolím rádi Vás u přivítáme u nás.

Zdický incident 1939

Dne 17. 11. 1939 měl být ve Zdicích spáchán atentát na kurýra wehrmachtu. V rámci vyšetřování byli po tři dny internováni všichni muži ve věku od 16 do 60 let. Zadrženým bylo vyhrožováno, pokud se pachatel domnělého atentátu nepřihlásí, bude deset mužů zastřeleno. Akce skončila, až když za možného pachatele byl označen Josef Pilát ze sousedních Hředel. Prodej byl zahájen prezentační akcí, která se konala 17. 3. 2007.

ZDICE na starých pohlednicích

Kvalitně zpracovaná kniha je pokračováním zveřejňování a publikování materiálů a dokumentů, které vypovídají o minulosti města, o jeho vývoji. Výběr starých pohlednic Zdic, Černína a Knížkovic dokumentuje, jak se Zdice a jejich okolí vyvíjely. Prodej publikace byl zahájen výstavou pohlednic.

ZDICE Rodáci a občané

Publikace popisuje zajímavé životní osudy 42 osob a osobností, od středověku po současnost. Všichni mají jedno společné – ve Zdicích žili nebo se zde narodili.

ZDICE Kapitoly z historie a současnosti města

Amatérská publikace ve třinácti samostatných kapitolách pojednává o historii a životě města, vydaná u příležitosti 10. výročí udělení statutu města a 965. výročí založení obce.

Regenerace panelových sídlišť

16. července 2007 10:46, Inzerce

ARLLEN Development, a. s., resp. jeho divize Panel REGE se specializuje na komplexní regeneraci panelových domů po celém území ČR.

Kněžna Libuše se nemýlila

Dle legend a bájí předpověděla již kněžna Libuše slávu nerostného bohatství na Horách Březových. Že se ve své předpovědi nemýlila, svědčí později nalezená bohatá ložiska stříbra a olova.

FK Olympie Zdice postupuje

19. června 2007 10:56, Sport > TJ Lokomotiva > Fotbal

Postup v kategorii muži i starší žáci.

135. let od hředelské apokalypsy

O tragedii, která postihla obec Hředle se dozvěděly celé Čechy z novin. V roce 1872 v sobotu 25. května, den před poutí ve Zdicích, se v dopoledních hodinách začala obloha zatahovat a bylo slyšet vzdálené burácení hromů.

Usnesení Zastupitelstva města Zdice č. 4/2007

Z jednání konaného dne 4. června 2007.

Krajské kolo poháru rozhlasu – stříbrný úspěch

8. června 2007 9:17, Sport > TJ Lokomotiva > Atletika

Obrovského úspěchu dosáhly mladší žákyně v krajském kole poháru rozhlasu, které se konalo 6. června ve Staré Boleslavi. V závodě, do kterého se prokousala pouze nejlepší družstva z okresních kol, dokázaly naše atletky v parném počasí držet krok s nejlepšími a v konečném součtu vybojovaly nečekané, ale zasloužené druhé místo.

Den dětí aneb mažoretky vykupitelky

3. června 2007 11:58, Vzdělání > Základní škola

V sobotu 2. června se v areálu TJ Loko Zdice uskutečnil tradiční dětský den. Zpočátku nic nenasvědčovalo tomu, že akce bude úspěšná. S nepříznivou předpovědí počasí v zádech a varujícími mračny nad hlavou nastupovaly zdické mažoretky ke svému vystoupení. To ještě netušily, že svým hrdinským počínáním „vykoupí“ ostatní návštěvníky dětského dne.

Branný den tak trochu jinak

3. června 2007 11:25, Vzdělání > Základní škola

Když se řekne „Branný den“, vybaví se vám potupné pobíhání zamořeným územím v apartním outfitu tvořeném chlebníčkem, pláštěnkou, holínkami, igelitovými pytlíky na rukách a věčně nefunkční maskou s filtrem „a la elefant“. Studená válka skončila, železná opona padla, nicméně svět ve kterém žijeme, není o moc bezpečnější. Možná i proto jsme se letos v naší škole rozhodli oslavit den dětí brannou tematikou.

Spuštěn nový portál města

2. června 2007 14:06

Po několika týdnech práce spouštíme novou verzi webových stránek města Zdice.

Gina Bornek porodila 6 štěňátek německého ovčáka

Chovatelská stanice pana Babora oznamuje, že fena Gina Bornek porodila 6 štěňátek německého ovčáka - fenky.

Výsledky zdických šachistů v sezóně 2006/2007

23. dubna 2007 13:14, Sport > Šachový klub Zdice

Organizovaná humanitární sbírku šatstva

30. března 2007 19:15, Město Zdice

Občané města mohou celoročně využívat organizovanou humanitární sbírku šatstva.

Jak platit místní poplatky?

20. února 2007 8:14, Městský úřad > Informace

Rozpočet 2007

Zdický tenis

15. února 2007 12:58, Sport > TJ Lokomotiva > Tenis

Loňské úspěchy zdických tenistů a tenistek a plány pro letošní sportovní rok 2007.

Navigace na další stránky: « < 2  - 3  - 4  - 5  - 6 > »