Nacházíte se zde: Město Zdice > Samospráva > Vyhlášky > 33/1998 - Obecně závazná vyhláška o místním poplatku za provozovaný výherní hrací přístroj

33/1998 - Obecně závazná vyhláška o místním poplatku za provozovaný výherní hrací přístroj

Vydán: 25. září 2007 8:59, rubrika: Město Zdice > Samospráva > Vyhlášky

Město Zdice
33 - 1998


Vyhláška

Městské zastupitelstvo ve Zdicích ve své pravomoci vyplývající z ustanovení § 36 zákona č. 367/1990 Sb. O obcích a v souladu s ustanovením § 15 zákona č. 565/1990 Sb. o místních poplatcích ve znění pozdějších změn a doplňků, vydává tuto obecně závaznou vyhlášku o místním poplatku za provozovaný výherní hrací přístroj.

Čl. I

Obec vybírá ve smyslu ustanovení § 1 g), zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích ve znění pozdějších předpisů, místní poplatek za provozovaný výherní hrací přístroj.
Výkon správy tohoto poplatku provádí Městský úřad ve Zdicích.

Čl. II

Poplatku podléhá každý povolený hrací přístroj ve smyslu zák. č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění pozdějších předpisů.

Čl. III

Poplatníkem je provozovatel výherního hracího přístroje.

Čl. IV

Poplatník je povinen sdělit do 5 dnů uvedení výherního hracího přístroje do provozu a doloží to zahajovacím protokolem.
Poplatník je povinen sdělit do 5 dnů ukončení provozu a doloží to ukončovacím protokolem.
Poplatník je povinen oznámit správci poplatku příjmení, jméno nebo název právnické osoby, bydliště nebo sídlo, rodné číslo nebo IČO. Jde-li o fyzickou nebo právnickou osobu, která je podnikatelským subjektem uvede též čísla účtů u peněžních ústavů, na nichž jsou soustředěny peněžní prostředky z její podnikatelské činnosti.
Poplatník je povinen ohlásit jakékoli změny v uvedených skutečnostech.

Čl. V

Poplatek za každý výherní hrací přístroj činí 5.000,- Kč na tři měsíce. Místní poplatek za provozovaný výherní hrací přístroj je splatný současně se správním poplatkem.

Čl. VI

Nebudou-li poplatky zaplaceny včas nebo ve správné výši, vyměří městský úřad poplatek platebním výměrem a může zvýšit včas nezaplacené poplatky
až o 50%.

Pokud poplatník nesplní svoji oznamovací povinnost stanovenou touto vyhláškou, může mu správce poplatku uložit pokutu za nepeněžité plnění ve smyslu ustanovení § 37 a 37a zákona č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, ve znění pozdějších předpisů.

Pokud poplatní nesplní svoji poplatkovou (oznamovací) povinnost určenou touto obecné závaznou vyhláškou, lze dlužné poplatky vyměřit do tří let od konce kalendářního roku, ve kterém poplatková (oznamovací) povinnost vznikla.

Byl-li před uplynutím této lhůty učiněn úkon směřující k vyměření poplatku nebo jeho dodatečnému stanovení, běží tříletá lhůta znovu od konce roku, v němž byl poplatník o tomto úkonu zpraven.

Čl. VII

Tato vyhláška byla schválena Městským zastupitelstvem města Zdice dne 23.3.1998 a nabývá účinnosti patnáctým dnem po dni jejího vyhlášení způsobem stanoveným v § 16, odst. 3, zákona o obcích.

Ing. Gustav Souček, v. r.
zástupce starosty

Petr Červený, v. r.
starosta města

Vložil: Kolařík Petr

Přiložené dokumenty:



Komentáře k článku

Počet komentářů: k článku dosud nebyl přidán žádný komentář