Nacházíte se zde: Sport > TJ Lokomotiva > Sport pro všechny > Sport pro všechny

Sport pro všechny

Asociace Sport pro všechny je nedílnou a počtem svých členů největší součástí TJ Lokomotiva Zdice.

Kontakt:
TJ Lokomotiva Zdice
Komenského
267 51 Zdice

tel.: 311 685 430; 311 686 488
e-mail: aspv.zd@centrum.cz

Asociace vznikla rozhodnutím delegátů na celorepublikové konferenci v roce 1992 z bývalé Základní a rekreační tělesné výchovy (ZRTV) a osamostatnila se od ČSTV.
Členská základna však rozhodla, že členové ASPV zůstávají i nadále členy ČSTV. To se týká i našich členů, kteří zůstávají stále členy TJ Lokomotiva Zdice.

Sport pro všechny je celosvětové sportovní hnutí, které sdružuje jednotlivé národní asociace. Programem jsou mnohostranné sportovní aktivity od mládeže až po seniory. Prakticky se pokračuje v tom, co bylo zaběhlé, osvědčené, stále aktuální a doplněné o nové sportovní aktivity.

Mládež získává základní dovednosti při cvičení na nářadí, šplhu, různých hrách, atletice a pobytu v přírodě. Mnohé z dětí, které navštěvovaly dříve cvičební hodiny ZRTV, dnes ASPV, navazují na získanou všeobecnou průpravu ve specializovaných sportovních odvětví - v oblasti výkonnostního sportu.

U dorostu a dospělých jsou to různé hry jako odbíjená a stále populárnější florbal.
U dívčí a ženské části různé formy aerobiku a odbíjená. V našem odboru začínali mladí florbalisté, než si ustavili vlastní oddíl. A naopak - končí u nás mnozí bývalí aktivní sportovci, kteří chtějí ještě rekreačně sportovat a náš program jim to umožňuje, případně se jim přizpůsobí.

Cvičební hodiny vedou kvalifikovaní cvičitelé a v tom je záruka odbornosti a kvality cvičebních hodin. Cvičitelé k získávání dalších poznatků navštěvují semináře a různá doškolení . Stále je těžší pro tuto časově a duševně náročnou činnost získávat další zájemce.

Kromě cvičení rodičů s dětmi probíhají cvičební hodiny většinou ve sportovní hale TJ Lokomotiva Zdice, Komenského ul. (při vhodném počasí je využito městské sportovní hřiště).

Cvičení rodičů s dětmi se koná ve školní tělocvičně Základní školy Zdice ("nová škola"), Žižkova ul.
Vložil: Kolařík Petr