Nacházíte se zde: Sport > Šachový klub Zdice > Mistrovství Čech v šachu do 8 let

Mistrovství Čech v šachu do 8 let

Vydán: 22. října 2007 8:45, rubrika: Sport > Šachový klub Zdice

Lokomotiva Zdice 6. a 8. místo.

Lea Rosenbaumová
Název: Lea Rosenbaumová
Zdroj: Šachový oddíl
Tak jak se blížilo poledne slunné, ale chladné neděle 14. října, vzrůstala zvědavost mezi všemi přítomnými rodiči, trenéry i dětmi, kdože se stane letošním mistrem a mistryní Čech v šachu v kategorii do 10 a do 8 let.

Po dlouhých letech, kdy se tato šachová událost konala v největším severočeském městě, Liberci, se přesunula do města sýrů, Sedlčan. Do středočeského městečka zavítalo 88 chlapců a dívek, aby svedli líté boje o tituly a postupy na Mistrovství České republiky.
O hladký průběh se postarali členové šachových oddílů Vlašimi a Sedlčan pod vedením pana Petra Havelky. Ubytování, stravování, samotná soutěž i doprovodný turnaj ve fotbale se odehrávalo v příjemném prostředí středního odborného učiliště.

Dominik Civín
Název: Dominik Civín
Zdroj: Šachový oddíl

Turnaje se hrály dva, oba švýcarským systémem na 9 kol, kratším tempem (2 x 30 minut bez zápisu) pro chlapce a dívky ročník 2000 a mladší (kategorie H, D 8) a ročník 1999 a 1998 (H, D 10) se zapisováním 2 x 60minut.

Mikuláš Babouček
Název: Mikuláš Babouček
Zdroj: Šachový oddíl
Takže kdo nakonec po víkendovém klání zvítězil? Turnaj starších vyhrál a mistrem Čech se stal Lukáš Novák z Tábora, mistryní Jitka Jánská z Plzně. V turnaji mladších zvítězil Daniel Kadlec z Mostu, nejlepší dívkou byla Aneta Wojnarová z Prahy.

Hráči Lokomotivy Zdice odvedli v turnaji mladších velmi dobrý výsledek. Mikuláš Babouček po vydařeném začátku (3,5 bodu ze 4 parií) nakonec vybojoval pěkné 8. místo s 5,5 body, Dominik Civín skončil se 4 body na 18.místě. Nadějná, teprve 4 letá, Lea Rosenbaumová dala dvakrát mat a to stačilo na 6. místo v dívkách.

Vložil: Kolařík Petr

Komentáře k článku

Počet komentářů: k článku dosud nebyl přidán žádný komentář