Nacházíte se zde: Sport > Šachový klub Zdice > Mistrovství České republiky mládeže v rapid šachu

Mistrovství České republiky mládeže v rapid šachu

Vydán: 2. října 2007 7:39, rubrika: Sport > Šachový klub Zdice

O víkendu 22. - 23. září proběhlo Mistrovství České republiky mládeže v rapid šachu.

Navzdory posledním krásným dnům letošního léta se sjelo na 160 chlapců a dívek, kteří si vybojovali postup z jednotlivých krajů, aby nad šachovnicemi svedli líté boje o titul přeborník a přebornice České republiky. Turnaj se konal ve východočeském městě Jaroměř ve strohém prostředí josefovské pevnosti a byl zahájen hymnou a impozantním výstřelem z děla.

Přeborníky a přebornicemi republiky se stali: v kategorii do 14 let Jakub Rabatin z Beskydské Šachové Školy a Helena Grussová z TJ Klášterec nad Ohří, v kategorii do 12 let Jakub Haman z ŠK Kladno a Jana Maříková z ŠK Veselí nad Lužnicí, v kategorii do 10 let Tomáš Pavelek z Beskydské Šachové Školy a Martina Fusková z ŠK Staré Město.

Anička Rosenbaumová při Mistrovství České republiky mládeže v rapid šachu, září 2007
Název: Anička Rosenbaumová
Zdroj: Šachový oddíl

Výprava středočechů čítala 17 hráčů a hráček, z toho 3 z okresu Beroun. Velmi pěkně si na turnaji vedla Anička Rosenbaumová (kategorie do 14 let) z TJ Lokomotivy Zdice, která se s 5 body umístila na velmi pěkném 7. místě (od 5. jí dělilo pomocné hodnocení, které měly soupeřky pouze o 0,5 bodu vyšší). Sestry Komaškovy z TJ Lokomotiva Beroun si také se silnou konkurencí poradily. Starší Jana obsadila 16. místo v kategorii do 12 let a mladší Marta 13. místo v kategorii do 10 let.

Vložil: Kolařík Petr

Komentáře k článku

Počet komentářů: k článku dosud nebyl přidán žádný komentář